Förare

Har du D-körkort? Vi söker dig som är serviceinriktad, som tycker om att möta människor och som har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

I Keolis uniform blir du vårt ansikte utåt, där du ansvarar för resenärernas säkerhet och trygghet ombord. Din roll är extremt viktig – med dig vid ratten kör vi mot ett bättre samhälle med ett ständigt ökande antal kollektivtrafikresenärer. Keolis är en av de största aktörerna inom branschen och en trygg arbetsgivare med stora möjligheter till vidareutbildning och utveckling. Som bussförare kan du t.ex ha olika uppdrag såsom servicevärd, instruktör eller ersättare till drift- och trafikledning. Självklart kan du även söka dig vidare till andra roller internt inom Keolis. Hos oss finns alltid mångfald, jämställdhet och gemenskap i fokus.

ARBETSTIDER OCH SCHEMA

Kollektivtrafiken anpassas efter resenärernas behov och rullar dygnet runt. Du kan komma att få jobba morgon, dag, kväll eller natt. Det finns också delade skift där du kör under morgon- och kvällsrusningen.

När du är tillsvidareanställd kan du på sikt själv önska din arbetstid. Självklart följer vi de kör- och vilotider som gäller enligt lag.

KOLLEKTIVAVTAL/LÖN

Vi tillämpar Bussbranschavtalet (BBA). Du som tidigare har arbetat som bussförare får tillgodoräkna dig år för inplacering i lönestegen.

Intervju med förare

Henrik Palmqvist

Vad gör du på Keolis?
Jag jobbar som bussförare i Nacka/Värmdö. Har Björknäs som  ”hemmagarage”, men kör mest från Ramsmora-garaget.

Hur länge har du jobbat på Keolis?
Sen augusti 2011.

Vilken utbildning har du?
Grundskola och treårig gymnasieutbildning på fordonsprogrammet med inriktning transport. I gymnasieutbildningen ingick körkort för personbil, samt lastbil med släp (BECE). Busskortet tog jag i årsskiftet 2010-2011.

Varför jobbar du på just Keolis?
Jag har alltid varit intresserad av bussar så att köra buss är ett drömjobb för mig. Det jag värdesätter mest på Keolis är att man har stora möjligheter att själv kunna påverka sina arbetstider då samarbetet med personalfördelningen fungerar jättebra. Jag kör alla typer av tjänster men föredrar sträcktjänster. Men även delade tjänster är bra då jag kan utnyttja tiden mellan arbetspassen till vad jag vill. Jag åker gärna hem och äter lunch och tar en promenad innan det är dags att jobba igen.

Tre bra saker med att jobba på Keolis:
Friheten, att få vara ”ute” på jobbet, och inte sitta inne på ett kontor bakom fyra väggar.

Möjligheten att påverka mina arbetstider.

Det sociala, att jobba ute bland folk. Man träffar både kollegor och passagerare varje dag.

Vad kännetecknar en bra bussförare?
En busschaufför med glatt humör är viktigt. Att man kör mjukt och inte gör några hårda inbromsningar så resenärerna upplever resan som behaglig. Det är för deras skull vi kör. Sen tycker jag det är viktigt att man är klädd enligt reglerna. Att uniformen är hel och ren. Det är resenärernas helhetsintryck som är viktigt.

Vad betyder det att Keolis är ett internationellt företag?
Som förare kanske man inte tänker så mycket på det som händer utanför sitt trafikområde. Ett stort företag har möjlighet att kunna utveckla nya kunskaper på lokal nivå för att se hur det fungerar för att sen eventuellt kunna införa förbättringar globalt.