Vanliga frågor vid rekrytering

Hur söker jag jobb hos Keolis på webben?

1: Klicka på Lediga tjänster.

2: Välj önskad tjänst.

3: När du har klickat upp önskad ledig tjänst, tryck "Ansök".

4: Fyll i formuläret och besvara kompletterande frågor. Ladda upp CV och personligt brev. Röd markering vid ifyllningsfält innebär att uppgiften är obligatorisk att fylla i.


För smartphone och läsplatta. Ta foto/print screen på CV och personligt brev och ladda upp från bilderna från din enhet.

5: Bekräftelse på din ansökan kommer till din mail.


Hej XX!

Vi har tagit emot och registrerat din ansökan till tjänsten som bussförare. Vi återkommer till dig så snart vi har gått igenom samtliga ansökningar.

Med vänlig hälsning

Keolis Sverige AB

Har min ansökan kommit in?

När ansökan har kommit in till oss går det automatiskt ut ett mail med en bekräftelse på att vi har tagit emot din ansökan. Mailet skickas till den mailadress du angivit i din ansökan. Om du inte hittar någon bekräftelse från oss i din inkorg kan vårt bekräftelsemail ha hamnat i din skräppost. Ett tips är därför att alltid titta i skräpposten innan du tar kontakt med oss.

Hur gör jag om jag vill komplettera min ansökan?

För att komplettera en ansökan kan du logga in på ditt konto. Har du inget konto skapar du detta genom att klicka på ”Logga in” sedan klickar du på ”Ny användare?”. Fyll sedan i dina uppgifter. Du kommer då kunna gå in och ändra i din ansökan ända fram till sista ansökningsdag.

Jag har sökt jobb som bussförare. Vad händer sen?

Det kan ta olika lång tid innan du får svar från oss. Rekrytering och urval kan ta allt från en vecka till några veckor. Så här ser processen ut efter att du har skickat in din ansökan:


  • Ansökan: När du har skickat in din ansökan får du ett automatiskt bekräftelsemail om att vi har mottagit den. Vi gör nu ett urval. Om du går vidare skickar vi ut ett test till dig som du gör online.
  • Onlinetest: Vi skickar ut ett onlinetest till dig. Du måste göra testet inom 72 timmar för att kunna gå vidare i processen. Om du blir godkänd så bokar vi ett körtest åt dig.
  • Körtest: Vi skickar kallelse till körtest via mail. Om du klarar körtestet så kallar vi dig till en informationsträff och intervju. Ta med dig referenser.
  • Intervju: Efter intervjun ringer vi till dina referenser. Om du blir utvald efter det så bokar vi in dig på ett alkohol- och drogtest hos vår hälsopartner Avonova. Du får en kallelse via mail. Sedan blir du inplacerad på depå och kurs.
  • Anställning: Inför kursstarten får du en kallelse till kurs och en kallelse för att skriva på ditt anställningsavtal. Anställningen börjar med introduktionskurs och lokalutbildning på din depå.

Om vi väljer att inte gå vidare med dig efter någon av stegen ovan, skickar vi ett mail. Du får gärna fortsätta hålla utkik på vår hemsida och söka andra lediga tjänster.

Jag har sökt jobb hos Keolis och ska göra ett test på webben. Hur gör jag det?

Jag har sökt en ledig tjänst hos Keolis. Keolis rekryteringsavdelning har gått vidare med min ansökan och via mejl har jag fått reda på att jag ska göra ett test på webben. I mejlet finns en länk som går till keolis.se ”Lediga tjänster".


Läs igenom instruktionerna före varje test. Notera att några av testerna är tidsbegränsade. Det går inte att avbryta ett test som du har startat. Däremot går det att ta en paus mellan testerna.

1: Logga in/Registrera dig. Har du inget konto väljer du att "Skapa ett användarkonto". Fyll i e-postadressen du angav när du sökte tjänsten och "Ange lösenord". Avsluta med "Registrera". Ett mejl skickas till din e-postadress med en länk för att aktivera kontot.

2: På "Lediga tjänster" ska jag logga in på mitt konto.

3: När jag loggat in ser jag länk till testet under mitt namn. Klicka på länken för att komma till testen/testerna.

Sista ansökningsdag har passerat, och jag har glömt att skicka in min ansökan. Hur gör jag då?

Om sista ansökningsdag har passerat är det tyvärr försent att söka till en tjänst då vi redan är i full gång med processen. Är du intresserad av att arbeta hos Keolis och ta del av framtida tjänster är du välkommen att prenumerera på vårt matchmail. Då får du information om det dyker upp tjänster som du kan vara intresserad av.

Jag har redan sökt en tjänst hos er. Finns mina ansökningshandlingar sparade?

Om du har skapat en profil hos oss så finns dina ansökningshandlingar kvar, men du bör alltid aktivt söka de tjänster du är intresserad av.

Kan jag utbilda mig till bussförare hos Keolis?

Ja det kan du. Keolis har en egen trafikskola som är kvalitetssäkrad av STR, Sveriges Trafikskolors Riksförbund. Läs mer under Trafikskolan.