Vanliga frågor vid rekrytering

Hur söker jag jobb hos Keolis på webben?

1: Klicka på Lediga tjänster.

2: Välj önskad tjänst.

3: Efter att du klickat upp önskad ledig tjänst. Tryck ansök.

4: Fyll i formuläret och besvara kompletterande frågor. Ladda upp CV samt personligt brev. Röd markering vid ifyllningsfält innebär att uppgiften är obligatorisk att fylla i.


För smartphone och läsplatta. Ta foto/print screen på CV och personligt brev och ladda upp från bilderna från din enhet.

5: Bekräftelse på din ansökan kommer till din mail.


Hej XX!

Vi har tagit emot och registrerat din ansökan till tjänsten Bussförare. Vi återkommer till dig så snart vi har gått igenom samtliga ansökningar.


Med vänlig hälsning,


Keolis Sverige AB

Har min ansökan kommit in?

När ansökan kommit in till oss går det automatiskt ut ett mail med en bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Mailet skickas till den mailadress du angivit i din ansökan. Om du inte hittar någon bekräftelse från oss i din inkorg kan vårt bekräftelsemail ha hamnat i din skräppost. Ett tips är därför att alltid titta i skräpposten innan du tar kontakt med oss.

Hur gör jag om jag vill komplettera min ansökan?

För att komplettera en ansökan kan du logga in på ditt konto. Har du inget konto skapar du detta genom att klicka på ”Logga in” sedan klickar du på ”Ny användare?”. Fyll sedan i dina uppgifter. Du kommer då kunna gå in och ändra i din ansökan ända fram till sista ansökningsdag.

Vad händer när Keolis går vidare med min ansökan till bussförare?

Jag har sökt en ledig tjänst hos Keolis. Keolis rekryteringsavdelning har gått vidare med min ansökan och via mejl har jag fått reda på att jag ska göra ett test på webben. I mejlet finns en länk som går till keolis.se ”Lediga tjänster".


Läs igenom instruktionerna innan varje test. Notera att några av testerna är tidsbegränsade. Det går inte att avbryta ett test som du har startat. Däremot går det att ta en paus mellan testerna.

1: Logga in/Registrera dig. Har du inget konto väljer du att "Skapa ett användarkonto". Fyll i e-postadressen du angav när du sökte tjänsten och "Ange lösenord". Avsluta med "Registrera". Ett mejl skickas till din e-postadress med en länk för att aktivera kontot.

2: På "Lediga tjänster" ska jag logga in på mitt konto.

3: När jag loggat in ser jag länk till testet under mitt namn. Klicka på länken för att komma till testen/testerna.

Sista ansökningsdag har passerat, och jag har glömt att skicka in min ansökan. Hur gör jag då?

Om sista ansökningsdag har passerat är det tyvärr försent att söka till en tjänst då vi redan är i full gång med processen. Är du intresserad av att arbeta hos Keolis och ta del av framtida tjänster är du välkommen att prenumerera på vårt matchmail, då får du information om det dyker upp tjänster som du kan vara intresserad av.

Jag har redan sökt en tjänst hos er. Finns mina ansökningshandlingar sparade?

Om du har skapat en profil hos oss så finns dina ansökningshandlingar kvar, men du bör alltid aktivt söka de tjänster du är intresserad av.

Kan jag utbilda mig till bussförare hos Keolis?

Ja det kan du. Keolis har en egen trafikskola som är kvalitetssäkrad av STR, Sveriges Trafikskolors Riksförbund. Läs mer under Trafikskolan.