Förare

Har du D-körkort? Vi söker dig som är serviceinriktad, som tycker om att möta människor och som har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

I Keolis uniform blir du vårt ansikte utåt, där du ansvarar för resenärernas säkerhet och trygghet ombord. Din roll är extremt viktig – med dig vid ratten kör vi mot ett bättre samhälle med ett ständigt ökande antal kollektivtrafikresenärer. Keolis är en av de största aktörerna inom branschen och en trygg arbetsgivare med stora möjligheter till vidareutbildning och utveckling. Som bussförare kan du t.ex ha olika uppdrag såsom servicevärd, instruktör eller ersättare till drift- och trafikledning. Självklart kan du även söka dig vidare till andra roller internt inom Keolis. Hos oss finns alltid mångfald, jämställdhet och gemenskap i fokus.

ARBETSTIDER OCH SCHEMA

Kollektivtrafiken anpassas efter resenärernas behov och rullar dygnet runt. Du kan komma att få jobba morgon, dag, kväll eller natt. Det finns också delade skift där du kör under morgon- och kvällsrusningen.

När du är tillsvidareanställd kan du på sikt själv önska din arbetstid. Självklart följer vi de kör- och vilotider som gäller enligt lag.

KOLLEKTIVAVTAL/LÖN

Vi tillämpar Bussbranschavtalet (BBA). Du som tidigare har arbetat som bussförare får tillgodoräkna dig år för inplacering i lönestegen.

Intervju med förare

Fariba Olsson

Fariba Olsson

Vad gör du på Keolis?
– Jag kör elbuss på linje 55 i Göteborg. Det är en miljövänlig framtidsbuss som drivs med 100 procent förnybar el. Den är tyst, helt avgasfri, och utgår från en inomhushållplats.

Hur länge har du jobbat på Keolis?
– I fyra år.

Vilken utbildning har du?
– Jag är utbildad ekonom från Iran. Genom Keolis har jag fått en särskild förarutbildning för elbussar.

Vad kännetecknar en bra bussförare?
– En bra bussförare är trevlig, ansvarstagande och respektfull. Du har ett stort ansvar för resenärerna och deras säkerhet. Jag brukar säga att vårt gods är livet. Det handlar inte bara om att köra buss tryggt och säkert – en bra förare vet också vilka lagar och regler som gäller ombord, exempelvis för medföljande hundar, cyklar och barnvagnar. Du måste också ha god personkännedom. En gång tänkte jag avvisa en resenär som pratade sluddrigt och var ostadig på benen. Jag trodde personen ifråga var berusad, och vi får ju inte ta med berusade ombord på bussen. Men resenären hade drabbats av en stroke. Vi bussförare måste vara bra på mycket, och öppna för att lära oss det vi inte vet.

Tre bra saker med att jobba på Keolis:

– Att jag har fått möjligheten att som förare delta i ett spännande projekt med elbussar. Mina trevliga kollegor och chefer. Att Keolis är ett företag som ständigt vill utvecklas och bli bättre på allt.

Vad betyder det att Keolis är ett internationellt företag?
– Det känns tryggt och säkert att vara anställd i ett stort företag.