Senaste nytt

3 juni

Välkommen på bussvisning

Kom och titta på de nya bussarna och bekanta dig med förarplats och trafik-IT.

Den 7 – 10 juni kl. 9.00-12.00 samt kl. 13.00 – 15.00 finns vi i Fyrislund och Enköping.

Söndagen den 12 juni kl. 15.00 –18.00 finns vi i Heby, Östervåla, Österbybruk och Skutskär.

Vid depån i Fyrislund kommer det att stå en Scania biogasbuss.

Vid Transdevs depå i Enköping kommer det att stå en Volvo 8900 samt en Volvo elhybrid.

Under helgen börjar vi ställa upp de fordon som ska utgå från respektive depå.

Vi finns på plats för att visa och svara på frågor!

20 maj

Snart kan du se dina tjänster i ’MittArbete’ på KeoNet

Under måndagen den 23 maj får du ditt lösenord till KeoNet via SMS. När du fått ditt lösenord kan du logga in på KeoNet.

Så här gör du för att logga in på KeoNet

Skriv keonet.keolis.se i webbläsaren.

Skriv in ditt användarnamn och ditt personliga lösenord. Användarnamnet är samma som ditt anställningsnummer.

När du kommit in på KeoNet kan klicka dig vidare till ’MittArbete’ där du ser ditt personliga schema.

I ditt schema kan du också klicka på enskilda dagar för att se dina arbetstider och en översikt av vad du ska göra.

Den exakta körspecifikationen publicerar vi normalt bara ett par dagar innan den börjar gälla. Vi förstår dock att du gärna vill veta exakt vad du ska göra måndagen den 13 juni. Därför har vi gjort ett undantag så att om du klickar på Körspec idag visas din körspecifikation för den 13 juni. Om du klickar på Körspec imorgon visas din körspecifikation för den 14 juni.

Om du har problem med att logga in på KeoNet, inte ser din körspecifikation, eller inte fått ditt lösenord senast den 23 maj kl. 24.00, ring 08-600 88 98 på vardagar kl. 8.30-16.00.

15 maj

boarding för medarbetare inom verkstad och servicehall

I torsdags genomfördes de första introduktionsutbildningarna för våra nya medarbetare i underhållsorganisationen. Engagemanget var på topp när vi pratade underhåll och olika typer av lösningar.

På onsdag är det dags för ytterligare två grupper och det ser vi mycket fram emot! På söndag den 22 maj ska alla ha gått igenom utbildningen.

Läs mer om utbildningen här.
 

 

13 maj

Uniformer - slut på Vissa storlekar

Tyvärr saknas vissa storlekar vilket innebär att ditt startpaket kan sakna ett eller flera plagg, eller ersatts med en annan storlek. Detta är en tillfällig lösning och så snart vi fått in fler storlekar skickar vi ut rätt plagg till berörda. Situationen i omvärlden gör att både produktion och leveranser tar längre tid än normalt. Vi ber om er förståelse.

Läs mer.

10 maj

Kom och träffa oss!

Snart ger vi oss ut på en liten turné där du får möjlighet att träffa depåchefen och kika på någon av de nya bussarna. Vi berättar om det senaste, svarar på frågor och bjuder på enklare fika.

Tid och plats:

Tierp: 11 maj kl. 12.00-19.00.

Enköping: 12 maj kl .10.00-19.00 (Vid Nobinadepån)

Uppsala: 13 maj kl. 9.00-18.00

Vi ställer upp bussen/bussarna på depåområdet där du lätt hittar oss.

Till Uppsala kommer vi med både en Scania biogasbuss och en Volvo biodiesel – båda gula. Till Enköping kör vi en gul Scania biogasbuss och en grön Volvo elhybrid (stadsbuss). Till Tierp kommer vi med en gul Scania biogasbuss.

Ingen föranmälan krävs. Varmt välkommen!

6 maj

SCHEMAn för förare

Vi är nu klara med schemaläggningen för sommar och höst. Du som har ett fast eller ett dagplanerat schema ska ha fått ditt tjänstgöringsschema via mejl.

Här finns förklaringar till förkortningar som vi använder i våra scheman.

2 maj

Utbildning för dig som fått tjänst som underhållstekniker eller servicehalls-medarbetare

Du som börjar hos oss inom verkstad och servicehall kommer snart att bli inbjuden till en introduktionsutbildning. För att vara förberedd ber vi dig läsa igenom utbildningspaketet innan utbildningsdagen.

Här hittar du information om utbildningen.

19 april

Uppdaterat formulär: önskemål om tjänst

Vi har förstått att en del av er vill kunna ange önskemål om sluttider. Vi har därför uppdaterat formuläret med en sådan fråga.

Om du vill kan du öppna samma länk du fått i mailet igen och fylla i formuläret på nytt. Ditt ”senaste svar” är det som räknas.

Om du redan fyllt i formuläret och är nöjd med dina svar behöver du inte göra något.

19 april

inte fått länk till önskemål om tjänst?

Nu har vi mejlat ut en länk till alla där man kan ange önskemål om till exempel dag- eller kvällspass. Om du inte har fått länken ännu så har troligen någonting blivit fel med mailadressen. Skicka ett mail till ppuppland@keolis.se så skickar vi länken på nytt.

14 april

Har du frågor om ditt schema?

Från och med tisdagen den 19 april kan du ringa oss om du har frågor som rör framför allt schema och semester.

Telefonen är bemannad vardagar mellan klockan 9 och 10.

Telefonnummer: 08-600 88 98

Du kan också alltid mejla din fråga till uppstart@keolis.se.

13 april

boarding keolis - nu är vi igång!

I helgen genomfördes de första utbildningsdagarna för våra nyrekryterade förare – Boarding Keolis. Sammanlagt deltog 75 personer på varsin utbildningsdag. I påskhelgen blir det ytterligare åtta utbildningstillfällen.

Den feedback vi fått hittills handlar mest om god stämning och hög energi. Det märks tydligt att alla är mycket motiverade och känner en stark yrkesstolthet.

I samband med utbildningen kom det upp en del frågor om scheman, rekryteringsprocessen och ledarskap. Vi fick också frågor om 6-timmarskörningar och BBA.

Vi sammanställer de frågor som kommer upp och lägger inom kort upp ett dokument med frågor- och svar här på hemsidan.

Det är mycket värdefullt för oss att ta del av era kunskaper, frågor och funderingar. De bidrar till att vi kan förbereda oss ännu bättre. Vi gör det här tillsammans!

11 april

Den 14 april kan du lämna önskemål om tjänst

Den 14 april får du mejl från oss med ett formulär där du anger önskemål om du till exempel vill arbeta dag- eller kvällspass. Vi har tidigare sagt att du får mejlet den 11 april, men på grund av att arbetet med semesterplaneringen måste avslutas först kommer vi inte att skicka ut mejlet med formulär förrän den 14 april.

Läs mer om hur processen med schemaläggning går till

5 april

Besök oss i Fyrislundsdepån

Från och med nu och fram till trafikstart kommer det under vissa dagar finnas personal från Keolis på plats. Du hittar oss i rum ”Pelle” här i Fyrislundsdepån. Håll utkik efter Keolis-vepan. Välkommen!

Organisationen klar

Nu är det klart hur organisationen kommer att se ut och vilka som blir exempelvis teamchefer.

Läs mer om organisationen

31 mars 2022

Du får ditt schema den 30 april

Nu är vi nästa helt klara med rekryteringen av förare till Keolis Uppland. Vi är glada över att snart kunna hälsa våra nya medarbetare välkomna till Keolis och ser fram emot den 13 juni. Det som händer den närmaste tiden är att vi ska ta fram tjänstgöringsscheman. Den 30 april ska schemaläggningen vara klar.

Läs om hur processen med schemaläggning går till

28 mars 2022

Välkommen till boarding keolis: Din introduktionsutbildning hos oss

Du som erbjudits tjänst som förare kommer inom kort att få en inbjudan via SMS till en introduktionsutbildning. Vi kallar utbildningen för Boarding Keolis.

För att alla ska kunna delta äger utbildningsdagen rum på en fredag, lördag eller söndag. Det beror på att utbildningstillfället ska fungera med kör- och vilotidsregler.

Det finns också ett utbildningsmaterial som du kan ta del av innan utbildningsdagen.

Här finns information om utbildningen

besked om anställning senast 31 mars

Vi har nu kommit en bra bit på väg med att erbjuda anställning och skriva avtal. Vår målsättning är att alla som har sökt jobb hos oss ska ha fått återkoppling senast den 31 mars.

Återkopplingen sker i första hand via mejl, så håll utkik i mejlkorgen (kanske även i skräpposten). Har du inte fått någon information senast den 31 mars är du välkommen att kontakta oss på mejladressen uppstart@keolis.se

Alkohol- och drogtester

Vi fortsätter att löpande skicka ut mejl så att ni som erbjudits jobb hos oss ska kunna boka tid för alkohol- och drogtest. Alkohol- och drogtesterna bokar du själv in och inbjudan till bokning får du via mejl i samband med erbjudande om anställning. Längre ned på sidan, under nyheten den 20 januari 2022, hittar du manual för hur tidsbokning går till.

Vi är medvetna om att det varit ont om tider och vi har haft kontakt med Avanova och Länshälsan för att få det att fungera bättre. Vi räknar med att fler bokningsbara tider ska kunna erbjudas framöver.

ingen skillnad mellan fast- och provanställda när det gäller semesteransökan och schema

En del nya medarbetare har erbjudits provanställing, till exempel till er som idag är behovsanställda. Provanställning har också erbjudits när vi av olika skäl varit osäkra men ändå velat ge sökande en chans till anställning i stället för att välja bort någon på felaktiga grunder.

vi utgår från att de flesta provanställda kommer att bli tillsvidareanställda när provperioden är slut. därför gör vi inte någon skillnad mellan provanställda och fastanställda vid placering i scheman eller vid ansökan om semester.

25 mars 2022

Uniformer

Nu finns information om din nya uniform och hur du gör om du till exempel behöver byta storlek.

Här hittar du allt om uniformen

11 mars 2022

Ansökan om ledighet

Om du ansöker om annan ledighet än semester, till exempel föräldraledighet, ska du använda det elektroniska formuläret i länken nedan.

Här ansöker du om ledighetlänk till annan webbplats

Detta är en tillfällig variant av Keolis ledighetsansökan som kommer att ersättas av våra ordinarie rutiner efter trafikstarten i Uppland den 13 juni.

8 mars 2022

Hitta sitt signerade avtal

Just nu får vi in en del frågor gällande hur man kommer åt sitt avtal efter att det har signerats.

Vi har därför tagit fram en steg-för-steg guide som visar hur du går tillväga:
Manual för att ladda ner signerade avtalPDF

UPPDATERING REKRYTERING och
ALKOHOL- OCH DROGTEST

Vi vill påminna om att de båda processerna sker parallellt med varandra och du behöver därför inte oroa dig om du ännu inte fått din inbjudan och blivit erbjuden anställning ännu.

Processerna kommer att pågå parallet under hela mars månad. Vi tackar för visat tålamod.

Klicka på bilden för att förstora

8 februari 2022

Mejl från vårt rekryteringssystem

Några av de som har ansökt till oss har fått ett mejl med en förfrågan om att behålla sin profil i vårt rekryteringssystem.
Mejlet innebär inte att Keolis valt bort någon som kandidat.

Mejlet skickas ut med anledning av GDPR, systemet sparar inte information längre än sex månader utan ditt medgivande.

För att finnas kvar i vårt system behöver du därför göra följande:

 • Öppna mejlet i en dator
 • Klicka på knappen bekräfta

OBS! Knappen syns inte i alla mobiltelefoner, därav kan man behöva öppna mejlet på en dator om knappen saknas.

 • Vid frågor mejla till uppstart@keolis.se

4 februari 2022

UPPDATERING KRING REKRYTERINGSLÄGET SAMT
ALKOHOL- OCH DROGTEST

Inbjudan till alkohol-och drogtest och erbjudande om eventuell anställning kommer att skickas ut löpande under februari och mars. De båda processerna sker parallellt med varandra och du behöver därför inte oroa dig om du ännu inte fått din inbjudan och blivit erbjuden anställning ännu.

Rekrytering
Vi har precis kommit i gång med processen att erbjuda anställning och skriva avtal. Vi har börjat med norduppland men vi kommer att fortsätta med detta arbete löpande under februari och mars. Alla som sökt förartjänst hos oss kommer att få återkoppling innan slutet på mars.

Alkohol och drogtest
Arbetet med att skicka ut inbjudan till alkohol- och drogtest sker löpande och kommer att fortsätta under februari och mars. Anledningen till att alla inte kan få sin inbjudan samtidigt beror på begränsningar i systemet hos företagshälsovården, de kan endast ta emot en mindre mängd bokningar i taget.

Viktigt att veta:

 • Ha tålamod - det tar tid för alla att genomgå testerna och för alla att bli meddelande om eventuell anställning.
 • Mer valbara tider för bokning av alkohol- och drogtest läggs upp i februari och mars.
 • Vid frågor mejla till uppstart@keolis.se

Lön vid introduktionsutbildning

Såhär beräknas din timlön
Introduktionsutbildning hos Keolis är betald, du kommer att placeras i den lönegrupp du tillhör enligt BBA. Timlön för eventuella utbildningstimmar som du gör hos Keolis före den 13 juni ersätts med din BBA månadslön/166,4 kronor per timme och betalas ut i samband med din första löneutbetalning.

 • Vid frågor mejla till uppstart@keolis.se

Klicka på bilden för att förstora

24 januari 2022

Semesterhantering

Viktigt att veta:

 • När du har fått din anställning hos oss kommer du att få en länk till ett formulär där vi ber dig att du senast den 31 mars anger dina semesterönskemål, i annat fall kommer Keolis att planera ut 13 dagar för dig.
 • Senast den 13 april, kommer vi att skicka dig ett mejl med den semester du har beviljats.
 • Separata frågor angående semester kan mejlas till semester.uppland@keolis.se

Klicka på bilden för att förstora

Bakgrund och fakta

 • Förare har rätt till 4 veckors sammanhängande semester någon gång under sommarperioden 1/6 – 31/8.
 • Förare har under sitt semesterår rätt till 25 semesterdagar varav 13 kommer att vara betalda av Keolis under 2022.
 • Att du enbart har 13 betalda dagar för 2022 från Keolis, innebär att Keolis inte kan tvångsplanera ut din sommarsemester med fler än 13 dagar.
 • Nobina/Transdev betalar ut och nollställer samtliga dina saldon, regleras direkt mot din slutlön som betalas ut i juni eller juli.
 • På denna lön betalas din innevarande intjänade semesterersättning ut. Du får alltså en löneutbetalning som KAN täcka upp till 12 obetalda semesterdagar.
 • Du kan alltså lugnt planera för 20 semesterdagar under sommaren. 13 betalas av Keolis och därefter får du obetald semester av Keolis, men du får motsvarande din kvarvarande semesterrätt på din slutlön från Nobina/Transdev.

20 januari 2022

Boka alkohol- och drogtest

Du som har fått mejl kan nu boka tid för alkohol- och drogtest.

Nedan hittar du instruktioner till hur du går tillväga.

Manual för Uppsala, Tierp eller ÖsthammarPDF

Manual för EnköpingPDF

Viktigt att veta:

 • Vi kommer skicka ut mejl löpande och mer valbara tider kommer att läggas upp de kommande två månaderna.
 • Tänk på att ditt mejl är personligt, innehåll och länkar får inte delas med andra.
 • Ha tålamod då det kommer att ta tid för alla att genomgå testerna.
 • Vid frågor mejla till uppstart@keolis.se

20 december 2021

Arbetet med rekryteringen fortsätter enligt plan och många intervjuer är genomförda. Nästa steg är det sedvanliga alkohol- och drogtestet som förare behöver genomföra. Inom kort kommer mer information om hur det går till.

Vilka depåer och uppställningsplatser vi kommer att ha är fortfarande inte helt klart, det är några detaljer som återstår. Vi återkommer med mer information om detta.

I övrigt pågår mycket förberedande arbete tillsammans med UL för att säkerställa rutiner och arbetssätt oss emellan.

Håll utkik på denna sida för att hänga med i vad som händer i vårt förarbete inför uppstarten 13 juni!