433 nya miljöbussar till Keolis Sverige

Keolis Sverige stärker nu sin position som marknadens ledande leverantör av lokalt anpassad och miljövänlig stadstrafik.

Keolis Sverige köper bussar för ett värde av 1,3 miljarder kronor. Under 2010 vann Keolis Sverige flera upphandlingar och nu väntas nyleveranser av 433 nya bussar runt om i Sverige. Samtliga beställda fordon drivs med förnyelsebara bränslen, vilket innebär att Keolis Sverige ytterligare stärker sin roll som ledande leverantör av lokalt anpassad och miljövänlig stadstrafik. Fordonen levereras under våren och sommaren och placeras till stora delar i Stockholm och Jönköping men även Odensbacken, Partille, Norrköping och Finspång får del av nyleveranserna. Bussarna levereras av Scania, Volvo och MAN. De beställda fordonen kommer drivas på etanol, biogas och RME.

- Det här är för Keolis Sverige en unik bussbeställning som bidrar till en bättre miljö samt en föryngring av bussflottan och därmed ökad kvalité för resenärerna, säger Håkan Björk, Teknik- och Miljödirektör.

Vi på Keolis Sverige har bestämt oss för att utveckla världens mest miljövänlig stadstrafik. Redan idag körs 41 procent av vår bussflotta på förnyelsebart bränsle. Till hösten kommer över 60 % av Keolis Sveriges fordon drivas av förnyelsebara bränslen. I Stockholm rattar vi dessutom världens största bussflotta med biogas i tankarna. Vi nöjer oss inte med detta. Genom att utbilda alla våra förare med sparsam körteknik minskar vi bränsleförbrukningen med 10-15 procent.