Keolis köper 113 nya miljöbussar till Hisingen

I juni 2013 tar Keolis Sverige över busstrafiken på Hisingen, Göteborg. Nu är det klart att det blir MAN och Volvo som kommer att leverera bussarna.

Keolis Sverige har köpt in 84 gasbussar från MAN och 29 hybridbussar från Volvo. Samtliga bussar drivs av förnyelsebart bränsle vilket innebär att Keolis Sverige stärker sin position som ledande inom miljövänlig och lokalt anpassad stadstrafik. Efter övertagande av trafiken i juni 2013 kommer Keolis Sverige vara största bussoperatör i Göteborg.

- Jag är mycket nöjd med att vi har tecknat avtal med både MAN och Volvo som kommer att leverera moderna och miljövänliga bussar som ökar kvalitén och komforten för resenärerna på Hisingen, säger Karl Orton, teknisk direktör Keolis Sverige.

Fakta: Keolis har köpt 59 ledbussar och 25 boggiebussar från MAN. Samtliga drivs på fordonsgas. Keolis kommer även att hyra Grimbodepån utav MAN. Volvos hybridbuss drivs helt elektriskt och emissionsfritt från start upp till en hastighet på 15-20 km/h. Vid högre fart får bussen sin kraft av en mindre, 4-cylindrig dieselmotor som drivs med biodiesel. Det är Keolis Sverige första inköp av hybridbussar. Keolis Sverige bedriver sedan tidigare trafik i Partille, Mölndal, Angered och tar i juni 2013 över trafiken på Hisingen. Keolis Sverige kommer då att ha ca 1000 anställda och 350 bussar i Göteborg.

Mer information: Ring Keolis pressjour, 08-51 90 2022