Pressinbjudan: Keolis Sverige söker fler kvinnliga bussförare

Inbjudan till rekryteringsträff och ”prova på dag” för tjejer den 31 oktober

Är det svårt att köra buss? Det är en vanlig fråga som Keolis Sveriges rekryterare får när de träffar kvinnliga sökande. Därför bjuder Keolis Sverige in 80 tjejer som anmält intresse till en träff där de får testa att köra buss och få mer information om yrket.

- Många sökande tror att det är svårt att köra buss och att de redan måste ha busskörkort när de söker till oss. Men busskörning är någonting som vi lär dig. Det vi söker är personer som är serviceinriktade och som vill ha ett flexibelt och ansvarsfullt arbete, säger Lotta Söderström, HR direktör Keolis Sverige.

Media är välkomna att delta. Förutom att köra buss på vårt övningsområde kommer deltagarna att få information om bussföraryrket och möjlighet att ställa frågor till våra duktiga instruktörer.

Datum: onsdag 31 oktober Plats: Keolis Academy, Hornsbergs bussgarage, Lindhagensgatan 109-121 Tid: 14.30-17.30 14.30-16.00 Provkörning, kort info om bussen. 16.00-17.30 Allmän information om Keolis Sverige, bussförarens roll, arbetstider, utbildning, våra trafikområden. Den som vill bokar sig sedan på teori- och körtest.

Mer information: Johan Nordfjäll, pressekreterare 072-513 60 93