Uppdaterad 2015-02-11

Keolis förare gav skjuts till kollo

Över hundra barn och ungdomar har i sommar åkt med Keolis bussar till Stadsmissionens sommarkollo. ”Vi är så tacksamma för den fina gåvan och det fantastiska bemötande vi har fått av bussförarna”, säger Camilla Götlund, verksamhetsledare på Stockholms Stadsmissions enhet ”Unga Station”.

Text: Karin Cedronius

Keolis har varit partnerföretag och stöttat Stadsmissionens verksamhet ekonomiskt i två års tid. I somras utökades samarbetet ytterligare.

– Eftersom vi har bättre tillgång till lediga bussar under sommaren och Stadsmissionen har behov av transport till sina kolloverksamheter föll det sig naturligt att erbjuda dem fria transporter, säger Cecilia Jerneheim, HR och Kommunikationsdirektör på Keolis.

Foto: Stadsmissionen

Keolis förare har under juli och augusti skjutsat över hundra barn och ungdomar i åldrarna 0–17 år och ett 40-tal vuxna till Stadsmissionens sommarkollo i ”Vännebo” på Stallarholmen. Kollot vänder sig till familjer med begränsade resurser som inte har råd med semester. Förutom barn- och ungdomskollo har Stadsmissionen även familjekollo och kollo för unga föräldrar här.

För många av de yngre passagerarna på Keolis bussar var det första gången de skulle sova hemifrån och nervositeten var stor, vilket förstås kan ta sig uttryck i både hög ljudnivå och oroliga ben som är fulla av spring. Men Keolis förare klagade aldrig, tvärtom, säger Camilla Götlund, verksamhetsledare för sommarkollot.

– Vi har fått ett fantastiskt bemötande av alla förare. Våra barn har varit så välkomna precis som de är. Det är härligt att se och det betyder så mycket både för oss och barnen, säger hon och fortsätter:

Foto: Stadsmissionen

Att valet föll på att hjälpa just Stadsmissionen var självklart för Keolis, menar Cecilia Jerneheim.

– Så gott som alla människor använder kollektivtrafiken någon gång och våra förare har stor vana av att möta barn och vuxna från olika delar av Storstockholm. Därför var det naturligt för oss att stödja Stadsmissionen. Det stämmer väl överens med våra värderingar ”att man ska ta ansvar och respektera varandra”.

Förhoppningen är att samarbetet ska fortsätta nästa sommar och även som punktinsats under vintertid när Stadsmissionen ordnar exempelvis skidresor.

– Vi är glada över att kunna bidra med det vi är bäst på – att transportera resenärer. Våra förare är mycket stolta att få bidra med något till dem som behöver det som mest, säger Cecilia Jerneheim.