Uppdaterad 2016-03-17

Vi firar Bussförarens dag den 18 mars

18 mars är det Bussförarens dag. Då vill vi på Keolis uppmärksamma alla våra duktiga förare som varje år ser till att det sker 265 miljoner resor med våra bussar. Vad är då det bästa med att arbeta som bussförare? Så här svarar några förare i landet.

Bosse Johansson, Eriksberg, SSV, Stockholm

Det bästa är att möta människor och att se miljöer som ändras. Bostäder byggs, hus dyker upp, områden rivs. Jag har kört i elva år nu, så mycket har hänt.

Ellenor Olofsson, Nacka-Vämdö, Stockholm

Alla människor man träffar. 471:an är kul, där möter man mycket folk men linjen går fort. Folk uppskattar den linjen.

Agne Carlsson Hornsberg, Stockholm

Jag har varit förare sedan slutet av 1986. Det bästa är att jag gör mitt jobb och sen kan jag gå hem utan att ha något att tänka på till nästa dag. Jag gillar kundkontakten och att köra stora fordon. Det passar ju inte alla att sitta vid en datorskärm.

Anja Pihlaja-Ahtiainen Falun, Dalarna

Kundkontakter, omväxlande att ingen dag är den andra lik.

Kent Sjöberg Borlänge, Dalarna

Att jag har frihet under ansvar!

Per-Olof Eriksson, Bolänge, Falun

Att få träffa så många olika typer av människor!

Tord Kvistum, Hornsberg, Stockholm

Det är friheten, att man arbetar under eget ansvar. Så länge man gör sitt jobb har man ingen över sig. Det är verkligen barnsligt roligt att köra buss!

David Magui, Jönköping

Att känna att jag utför ett bra och viktigt jobb för mina resenärer. Att de blir nöjda och känner sig trygga, det är ett stort ansvar. Så älskar jag den sociala biten som ingår i att göra ett bra servicejobb.

Alirio Sanchez, Hornsberg, Stockholm

Jag tycker om att ge service. Jag tänker som en resenär eftersom jag ju också åker buss själv. På morgonen kan jag sakta in vid en tom busshållplats för att kolla om någon kommer springande. Då hinner de med bussen.

Mahmoud Jodari Karimi, Partille, Göteborg

Bra kollegor är viktigt, och det har jag här. Vi har trevligt! Sedan tycker jag att det är jätteroligt att köra buss. Ibland när jag har varit borta ett tag, längtar jag tillbaka till jobbet. Jag tycker det är roligt att köra även om ingen vill åka med mig!