Uppdaterad 2017-08-18

Keolis stöd till Stadsmissionen hjälper utsatta

Allt fler barnfamiljer har svårt att ställa mat på bordet. Idag lever 1 av 10 barn i Stockholm i fattigdom enligt Barnombudsmannen. Det vill Stockholms Stadsmission råda bot på.

Linda Nyqvist

– Klyftorna i samhället har ökat och vi ser nya grupper av utsatta. Förutom barnfamiljer är äldre en växande grupp som har det svårt ekonomiskt och som hamnar i hemlöshet, säger Linda Nyqvist, ansvarig för företagssamarbeten på Stockholms stadsmission.

Sedan flera år är Keolis partnerföretag till Stockholms Stadsmission för att hjälpa utsatta människor och bidra till ett mänskligare samhälle för alla.

– Företagsstöd betyder oerhört mycket för vår verksamhet som är helt beroende av gåvor, säger hon.

Ett viktigt område som Keolis bidrar till är sommarkollo för familjer. För de allra flesta av oss innebär sommaren ledighet och avkoppling och kanske semester på en skärgårdsö eller utomlands. Men det är inte alla barn som längtar efter sommarlovet. När skolan stänger försvinner möjligheten till det enda säkra målet mat varje dag.

– De som får möjlighet att åka på familjekollo får vila från sin vanliga miljö och för många innebär det en ny livsgnista. De får med sig många ljusa minnen, berättar Linda Nyqvist.