Uppdaterad 2017-10-26

Keolis tar hem storslam i upphandling

I fredags offentliggjorde regionen Greater Besancon, i sydvästra Frankrike, att de valt Keolis som sin nya kollektivtrafikpartner. Regionen omfattar 190 000 invånare och för Keolis del innebär detta 27 miljoner resor per år.

Avtalet mellan Greater Besancon och Keolis innebär ett totalansvar för all kollektivtrafik och omfattar spårvagn, buss, cyklar och nya flexibla mobilitetslösningar för anropsstyrd trafik. Dessa anropsstyrda flexibla tjänster kommer att komplettera ordinarie busslinjer i ett led att förbättra medborgarnas möjlighet att lösa "hela resan problematiken" och ta sig till viktiga platser som tågstationer, sjukhus och vårdcentral.

Utöver detta kommer Keolis att vidareutveckla möjligheten till personlig rörlighet i anslutning till pendeltågsnätverket. Bland annat genom en effektiv bilpool kan Keolis ytterligare uppmuntra användningen av delade resurser.

För att förbättra resenärens upplevelse lanseras en webbplats med en utökad webbshop och en mobilapp. Det ger resenären möjlighet att boka flera trafikslag och integrerar alla mobilitetstjänster inom spårvagn, buss, cykel, anropsstyrt, bilpool och tåg.