Trafikläget Stockholm

Under våren och den tidiga sommaren präglas Stockholms innerstad av ännu fler bilar än vanligt, vilket tillsammans med alla vägarbeten medför störningar och framkomlighetsproblem för busstrafiken. Nedan är rapporten för Keolis trafik i Stockholms innerstad under 8 juni till och med 14 juni.

Större vägarbeten som hade stor påverkan på trafiken

Värtavägen, Drottningholmsvägen (Fridhemsplan), Vasagatan, Klarabergsgatan, Sveavägen (Sergels torg), Regeringsgatan (Gallerian). Arbetena innebär att hela gator stängs av eller blir enkelriktade. Detta i sin tur leder till omläggning av busslinjer och flyttade hållplatser.

Följande linjer påverkades

1, 3, 4, 6, 50, 53, 54, 55, 56, 57, 61, 65, 66, 67, 69, 72, 77, 91, 93, 94 och 96.
Det är 21 av totalt 24 linjer i Stockholms innerstad som just nu påverkas av planerade omläggningar.

Utöver dessa tillkommer det dagliga omläggningar som sker för att kunna hantera de trafiksituationer som uppstår. Framkomligheten påverkas kraftigt av att kollektivtrafik och andra fordon måste samsas om begränsad plats på de omvägar som finns att tillgå. Totalt gjordes 27 stycken oplanerade omläggningar mellan 8 juni och 14 juni. Värst drabbade den här veckan var linjerna 54 och 65.

Antal rapporterade köbildningar

Förare rapporterade vid 160 tillfällen under aktuella period att de satt fast i en kö i Stockholms innerstad.

Trafikläget 1 juni till 7 juni

Under våren och den tidiga sommaren präglas Stockholms innerstad av ännu fler bilar än vanligt, vilket tillsammans med alla vägarbeten medför störningar och framkomlighetsproblem för busstrafiken. Nedan är rapporten för Keolis trafik i Stockholms innerstad under 1 juni till och med 7 juni.

Större vägarbeten som hade stor påverkan på trafiken

Värtavägen, Kungsgatan (Hötorget), Drottningholmsvägen (Fridhemsplan), Vasagatan, Klarabergsgatan, Sveavägen (Sergels torg), Regeringsgatan (Gallerian). Arbetena innebär att hela gator stängs av eller blir enkelriktade. Detta i sin tur leder till omläggning av busslinjer och flyttade hållplatser.

Följande linjer påverkades

1, 2, 3, 4, 6, 50, 53, 54, 55, 56, 57, 61, 65, 67, 69, 77, 91, 93, 94 och 96.
Det är 20 av totalt 24 linjer i Stockholms innerstad som just nu påverkas av planerade omläggningar.

Utöver dessa tillkommer det dagliga omläggningar som sker för att kunna hantera de trafiksituationer som uppstår. Framkomligheten påverkas kraftigt av att kollektivtrafik och andra fordon måste samsas om begränsad plats på de omvägar som finns att tillgå. Totalt gjordes 22 stycken oplanerade omläggningar mellan 1 juni och 7 juni. Värst drabbade var linjerna 1, 54, 65 som inte kunde trafikera Vasagatan och Kungsgatan på grund av bilköer.

2 juni var samtliga linjer i innerstaden omlagda på grund av Stockholm Marathon.

Antal rapporterade köbildningar

Förare rapporterade vid 185 tillfällen under aktuella period att de satt fast i en kö i Stockholms innerstad.

Trafikläget 28 maj till 1 juni

Under våren och den tidiga sommaren präglas Stockholms innerstad av ännu fler bilar än vanligt, vilket tillsammans med alla vägarbeten medför störningar och framkomlighetsproblem för busstrafiken. Nedan är rapporten för Keolis trafik i Stockholms innerstad under 28 maj till 1 juni.

Större vägarbeten som hade stor påverkan på trafiken

Värtavägen Kungsgatan (Hötorget) Drottningholmsvägen (Fridhemsplan) Vasagatan Klarabergsgatan Sveavägen (Sergels torg) Regeringsgatan (Gallerian) Arbetena innebär att hela gator stängs av eller blir enkelriktade. Detta i sin tur leder till omläggning av busslinjer och flyttade hållplatser

Följande linjer påverkades

1, 2, 3, 4, 6, 50, 53, 54, 55, 56, 57, 61, 65, 67, 69, 77, 91, 93, 94 och 96.

Det är 20 av totalt 24 linjer i Stockholms innerstad som just nu påverkas av planerade omläggningar.

Utöver dessa tillkommer det dagliga omläggningar som sker för att kunna hantera de trafiksituationer som uppstår. Framkomligheten påverkas kraftigt av att kollektivtrafik och andra fordon måste samsas om begränsad plats på de omvägar som finns att tillgå. Totalt gjordes 16 stycken oplanerade omläggningar mellan 28 maj och 1 juni. Värst drabbade var linjerna 1, 54, 65 som inte kunde trafikera Vasagatan och Kungsgatan på grund av bilköer.

Antal rapporterade köbildningar

Förare rapporterade vid 231 tillfällen under aktuella period att de satt fast i en kö i Stockholms innerstad.