Uppdaterad 2022-10-04

Jan Kilström ny VD på Keolis

Styrelsen i Keolis Sverige har idag utsett Jan Kilström till verkställande direktör. Jan tillträder sin position på Keolis
den 1 september.

Jan Kilström

– Jag är oerhört glad över att Jan kommer att leda Keolis i det fortsatta arbetet för ett hållbart resande med kollektivtrafiken som stomme. Jan är en tydlig ledare som har stor erfarenhet av att leda verksamheter i utvecklingsskeden med ökad lönsamhet som resultat, säger Marc Renouprez, Regional Director, Keolis Continental Europe.

Jan Kilström kommer senast från rollen som VD för Green Cargo där han ledde företaget genom en transformation med fokus på ökad effektivitet och lönsamhet. Utöver detta har han även varit VD för Bring Frigoscandia och haft ledande befattningar inom Scania, både i Sverige och internationellt. Jan har en civilingenjörsexamen i maskinteknik från Lunds universitet.

– Jag är väldigt glad över att få kliva in i ett bolag med ett starkt driv och som redan har kommit långt med sitt arbete inom framkomlighet och hållbarhet. Jag ser även fram emot att tillsammans med alla medarbetare få vara med och utveckla våra arbetssätt och skapa ett ökat resande runt om i Sverige, säger Jan Kilström.