Uppdaterad 2022-10-04

Keolis tillbaka på Hornsberg en vecka efter branden

På måndagsmorgonen tömdes Gärdet på bussar i samband med att de rullade ut i trafik för morgonens uppdrag. Efter en vecka ute på fältet kunde de första bussarna rulla tillbaka till Hornsberg efter förmiddagens rusningstid.

Tack vare ett fantastiskt arbete från alla inblandade på Keolis kunde bussarna en vecka efter den kraftiga branden på Hornsbergs bussdepå åter rulla in i sitt rättmätiga hem efter att tillfälligt ha stått uppställda på Gärdet i Stockholm. Under dagen fylldes depån på och lagom till kvällen kunde cirka 80 bussar parkeras inne på Hornsbergsdepån på Kungsholmen.

Efter ett intensivt arbete med sanering och återställande av lokaler är nu verkstad, servicehall och tankning åter igång och förarna kan hämta och lämna bussar som tidigare på Hornsberg. De bussar som inte kan parkeras på området kommer att parkeras på Ekelundsvägen i Solna.

– Vi är väldigt tacksamma för det stöd vi har fått av Kungliga Djurgårdsförvaltningen och Solna Stad under den här tiden. Med deras stöd har vi sett till att Stockholmarna har kunnat ta sig fram som vanligt trots avsaknaden av en stor bussdepå, säger Alexis Kahlmann, affärsområdeschef på Keolis.

Den tillfälliga lösningen kommer vara i bruk tills Keolis har hittat en långsiktig lösning för uppställning av de fordon som ännu inte får plats på Hornsberg. Keolis trafikskola, utbildningsverksamhet och Hållplatsservice har ännu inte fått tillgång till sina lokaler men fortsätter sina verksamheter i tillfälliga lokaler tills långsiktiga lösningar är på plats. Bevakningsföretaget CSG har flyttat till nya lokaler på Strandbergsgatan 61.