Uppdaterad 2022-10-04

Stabil busstrafik trots brand på Keolis Hornsbergsdepå

På måndagen startade en brand i en av Keolis största depåer, Hornsbergsdepån. Branden hade en kraftig rökutveckling och samtliga medarbetare och fordon evakuerades från depån. Lyckligtvis kom ingen till skada.

Under måndagsnatten fick Hornsbergs bussar tillfälligt parkeras på Gärdet i Stockholm.

En stor insats genomfördes under måndagen och tisdagen av Räddningstjänsten, vilket räddade viktiga delar av byggnaden med bland annat bussverkstaden.

Keolis lyckades trots dessa utmaningar, och tack vare mångas insatser och stöd från olika Stockholmsaktörer, genomföra måndagens och tisdagens trafik på ett sätt som inte drabbade våra resenärer.

Jag vill rikta ett stort tack till samtliga inblandade. Det är en otrolig kraft i vår organisation när vi samlar oss bakom en uppgift på det här viset.
Alexis Kahlmann, affärsområdeschef Stockholm

Keolis arbetar nu med att hitta temporära lösningar för de olika verksamheter som ryms på depån. Det är, förutom busstrafiken som körs för SL:s räkning, bland annat Keolis trafikskola och utbildningsverksamhet.

Depån beräknas vara i drift för delar av verksamheten inom någon vecka. För närvarande pågår ett omfattande saneringsarbete.