keolis international

Ägare

Huvudägare till Keolis är SNCF (franska statsjärnvägarna och Frankrikes motsvarighet till SJ) som äger 70 procent de resterande 30 procenten innehas av det kanadensiska kapitalförvaltningsbolaget Caisse de dépôt et placement du Québec.v

OMSÄTTNING

6,6 miljarder euro 2019.

anställda

Vi är cirka 68 500 medarbetare.

Här finns Vi

I 15 länder på 4 kontinenter.

Våra internationella värderingar

We Imagine

Keolis är en innovativ partner som kontinuerligt arbetar för att skapa lösningar för att tillgodose behoven hos våra resenärer idag och i framtiden.
Sedan mer än ett sekel har vi hanterat komplexa lösningar för kollektivtrafiken. Vi strävar efter att hitta de bästa sätten att hjälpa våra huvudmän att uppnå sina mål. På så sätt får vi nöjda resenärer och uppdragsgivare, vilket är bra för vår framtida utveckling och våra affärer.

We care

Att tänka som en resenär är inte bara en slogan. Att ge våra resenärer en säker, tillförlitlig och bekväm resa är kärnan i allt vi gör.
Vi har en stor mångfald inom företaget vilket är en tillgång. Respekt och lyhördhet för varandra är självklarheter hos oss. Tillsammans skapar vi en trygg, öppen och tillitsfull vardag.

We commit

Tillsammans med våra uppdragsgivare utvecklar vi resandet, förenklar vardagen för våra resenärer och skapar hållbara städer.
Vår ansvarskänsla tar sig också uttryck i ett genuint arbete för en hållbar tillväxt vilket bidrar till en hållbar samhällsutveckling.

Keolis kollektivtrafik i världen

Spårvägen i Manchester

Keolis koncernen har verksamhet runt om i världen och har betydande erfarenhet av både tung och lätt spårtrafik. I Frankrike ansvarar Keolis för ett flertal hela trafiksystem såsom tunnelbana, spårvagn och pendeltåg. Regional- och pendeltågstrafik bedrivs runt om i Europa bland annat i Storbritannien, Tyskland och Holland. Tunnelbana byggs och utvecklas i Hyderabad, Indien. I Melbourne ansvarar Keolis för världens största spårvagnssystem och sedan ett par år tillbaka bedrivs spårvagnstrafik i Bergen. Under 2014 växte koncernen i Nordamerika genom starten av pendeltågstrafik i Boston och i december samma år startades stadsdelståget i Docklands, London. Sommaren 2017 blev Keolis ansvarig för driften av spårvagn i Århus och Manchester.  


fler intressanta artiklar;

Århus förbereder för spårvagn

Citybanan tar resandet in i framtiden

Lund satsar på spårväg

Förarlösa tåg, snart även i Sverige?

Jan Forsberg ny styrelseordförande