Fördelar med Keolis trafikskola

Det finns många utbildningsvägar till bussföraryrket. Varför ska man välja just Keolis trafikskola? Frågan går till Marie Ridén, chef för Keolis trafikskola.

Marie Ridén

– Keolis trafikskola är både prisvärd och tidseffektiv. Vi har Stockholms bästa trafik- och utbildningslärare. Andra bussföretag erbjuder förarutbildningar, men bara Keolis har en riktig trafikskola som är kvalitetssäkrad av STR och lever upp till Transportstyrelsens krav. Det gör vår utbildning väldigt attraktiv.

– För de som går Keolis trafikskola som privatister och själva bekostar sin utbildning, ligger hela arbetsmarknaden öppen. De kan välja bland bussföretagen. Men vi hoppas förstås att de väljer oss! Keolis har ju de nöjdaste resenärerna, och är det trevligaste och mest klimatsmarta bussföretaget, säger Marie.

Keolis startade sin trafikskola våren 2017. Det främsta motivet var att klara den egna kompetensförsörjningen. Det är brist på bussförare i hela landet, men framförallt i storstäder som Stockholm och Göteborg. Enbart till sina depåer i Stockholmsområdet behöver Keolis rekrytera uppemot 250 förare.

– Efter bara 12–14 veckors godkänd utbildning är våra elever garanterade jobb som bussförare på Keolis. Med ingångslöner i nivå med vad en nyutexaminerad sjuksköterska eller polis har efter tre års högskoleutbildning. Det är minsann inte dåligt, säger Marie.