Ett lätt yrkesval för Agnieszka

Agnieszka Orlowska trivs med att ge service och träffa människor. Dessutom gillar hon att köra. När möjligheten att ta busskörkort vid Keolis trafikskola dök upp anmälde hon sig direkt. Ett val hon inte ångrar.

Det tänds en gnista i hennes ögon när hon tänker på att hon snart är färdig bussförare och ska få ge sig ut i trafiken med körkortet i fickan.

– Jag älskar att köra buss, men det är ett stort fordon och inte så lätt. Trafikskolan har varit en väldigt bra grund. Vi har jättebra lärare som lär oss både teori och praktik, säger Agnieszka Orlowska som ursprungligen kommer från Polen och har bott i Sverige i fem år.

Sedan hon kom till Sverige har hon jobbat på ett städbolag. Nu ser hon fram emot att byta yrke. Som person är hon utåtriktad och säker på sitt val av yrke som till stor del handlar om att ge service och få nöjda resenärer.

– Jag är social och trivs med att träffa människor. Jag ser också fram emot att få sitta i förarstolen och se årstiderna växla, säger hon.

Rekommenderar Keolis trafikskola

Hon är säker på att Keolis trafikskola har gjort henne väl rustad den dag hon ska kliva in i en buss i linjetrafik för första gången.

– Jag kan varmt rekommendera Keolis trafikskola! Våra lärare är så proffsiga och dessutom måna om oss. De har stor kunskap och lär oss att köra bra, säger hon.

En bra förare

Agnieszka är säker på vad som utmärker en bra förare.

– En bussförare har stort ansvar. Det är många som åker med bussen och de ska kunna åka tryggt och säkert. Föraren ska också kunna hjälpa resenärerna, säger hon.

Fast jobb väntar på Keolis

När Agnieszka är klar med sin utbildning är hon garanterad ett fast jobb på någon av Keolis depåer.

– Jag bor en kvarts promenad från depån i Eriksberg, så jag hoppas få jobb där.