Mekaniker

JOBBA SOM MEKANIKER i verkstad eller servicehall

Som mekaniker hos Keolis har du ett mycket varierande arbete. Du levererar en ”klar buss” där du får möjlighet att arbeta med hela processen. Vi håller alltid hög kvalitet vad gäller vår service av fordon. Våra satsningar på en mer miljövänlig bussflotta innebär ett teknikskifte vilket i sin tur medför nya utmaningar för våra verkstäder. Detta gör det extra intressant för dig som har ett stort intresse för fordon och vill ha möjlighet att arbeta med framtidens teknik.

Vi söker ständigt duktiga verkmästare, verkstadschefer samt mekaniker med B-körkort, god datorvana, goda kunskaper i svenska språket och erfarenhet från kvalificerat fordonstekniskt arbete eller fordonsteknisk utbildning. Hos oss finns även möjlighet till praktik. Du kan också arbeta i vår servicehall där vi ser till att hålla bussarna rena och snygga som en del i vår service till resenärerna.

Hos Keolis gör du skillnad. Du är med och levererar kollektivtrafik i världsklass och bidrar på så sätt till samhällsnyttan. Keolis är en av de största aktörerna inom branschen, en trygg arbetsgivare med stora möjligheter till vidareutbildning och utveckling, både vad gäller utbildning och arbete i ny teknik och nya roller.

Lön

Keolis tillämpar individuella löner som är målbaserade vilket innebär att du i allra högsta grad påverkar din lön.

Intervju med mekaniker

Emma Stenholm

Vad gör du på Keolis?
Jag arbetar som mekaniker i Jönköping

Hur länge har du jobbat på Keolis?
Jag har jobbat inom Keolis lite mer än ett år nu.

Vilken utbildning har du?
Jag har en treårig fordonsutbildning från Bäckadalsymnasiet -TTC som buss- och lastbilsmekaniker

Varför jobbar du på Keolis?
Min chef Linda och verkmästare Dennis var på skolan och berättade om Keolis. Jag tyckte att det verkade intressant och kul så några dagar senare ringde jag till Linda och bad om en jobbintervju. Intervjun gick bra så nu jobbar jag här tillsvidare. Så det var ju allt tur att jag ringde till henne och bad om att få komma dit.

Tre bra saker med att jobba på Keolis:
Det första jag tycker är riktigt bra är att vi har bra kontakt med alla vi jobbar med. Andra positiva saker är hur vi samarbetar, kommunicerar och hjälps åt för att hitta bra lösningar på våra problem.

Vad kännetecknar en bra mekaniker?
En bra mekaniker hjälper andra och tar själv hjälp av andra vid behov, jobbar självständigt och i grupp samt kan ta egna initiativ till att framföra nya lösningar och idéer.