Trafikplanerare

Som trafikplanerare hos Keolis arbetar du med olika delar av kedjan från tidtabell till optimerade planer och scheman för fordon och bussförare. Arbetet är normalt kopplat till driften av ett trafikområde, men det finns också möjligheter att arbeta med beräkning och planering av produktionen i en anbudsprocess.

En trafikplanerare har kontakter med trafikmyndigheter och kommuner i respektive region eller län samt med olika delar av företaget, både på huvudkontoret och i våra trafikområden. Arbetet har en direkt och stor påverkan på Keolis Sveriges resultat.

Arbetet kräver såväl noggrannhet med detaljer som förmåga att se helheten. Du måste kunna hantera stora mängder information, kunna upprätta tidplaner och disponera arbetet så att leveransdatum kan hållas. Se våra lediga tjänster som trafikplanerare här.

Arbetssättet på trafikplaneringen speglar Keolis värderingar; ”Vi sätter säkerheten främst”, ”Vi sätter resenären i fokus” och ”Vi tar ansvar och respekterar varandra” samt ”Vi tänker nytt och är affärsmässiga”.

Lotta Sjögren

Vad gör du på Keolis?
Jag är trafikplanerare och processägartrainee för att planera trafik och tjänster.

Hur länge har du jobbat på Keolis?
Jag är inne på mitt 12:e år.

Vilken utbildning har du?
Jag har gått en 2-årig KY-utbildning, Transport och Marknad.

Varför jobbar du på just Keolis?
Jag trivs, började på Keolis direkt efter skolan och jag har fått möjlighet att utvecklas och lärt mig så mycket på de här 12 åren.

Tre bra saker med att jobba på Keolis:

  • Underbara kollegor
  • Utvecklingsmöjligheter
  • Hög kvalité

Vad kännetecknar en bra trafikplanerare?
En bra trafikplanerare är noggrann, ansvarstagande, lyhörd, analytisk och driven.