Uppdaterad 2023-12-01

Sanna Nordlander - Teknisk fordonsspecialist

– Branschen står för en stor omställning till el och IT och branschen behöver dig som har stort tekniskt intresse. En bussverkstad idag är inte bara olja och smuts, berättar Sanna Nordlander.

Sanna började på Keolis 2017 som mekaniker i Frihamnen. Under sin tid hos oss har hon hunnit med att köra buss i Stockholm city och haft en elinriktning i sin tidigare mekanikerroll.

Idag jobbar Sanna som teknisk fordonsspecialist med inriktning på IT-system på bussarna samt laddinfrastrukur för elfordon.

När Sanna inte arbetar på Keolis åker hon då och då i väg på turné och arbetar som ljudtekniker, däribland till The Real Group som är ett av världens mest kända A capellagrupp.

Sanna beskriver Keolis som en bra arbetsplats med trevliga kollegor och möjlighet att utvecklas.

– Hela bussbranschen går igenom en intressant elektrifierings- och digitaliseringsresa. Stora mängder elbussar kräver komplexa system för laddning av batterier. IT ombord på fordon är något som har vuxit mycket de senaste åren. En av mina uppgifter är att se till så att det finns rätt förutsättningar i fordonet för att detta ska fungera och bidra med innovativa lösningar.

För Sanna finns det få vanliga dagar.

– Det är alltid saker på gång vilket gör jobbet roligt och utmanande. Jag och mina närmsta kollegor som egentligen tillhör vårt huvudkontor har valt att sätta oss på en av våra depåer för att komma närmare vår verksamhet och våra fordon. Vi finns till för vår verksamhet så att dom får rätt verktyg för att utföra sin trafikleverans.

Sanna har också varit involverad i Keolis arbete med att skänka bussar till Ukraina. – Min del i Ukraina-projektet har varit teknisk support till våra fantastiska mekaniker som har servat bussarna inför transport till Ukraina.