Uppdaterad 2022-10-04

Karlstadsborna nöjdast med sin kollektivtrafik för fjärde året i rad

För fjärde året i rad är Karlstadsborna nöjdast i landet med sin kollektivtrafik. Hela 89 procent av resenärerna är nöjda eller mycket nöjda.

När Svensk Kollektivtrafik nu sammanställt resultaten för Kollektivtrafikbarometern 2018 visar rapporten att den värmländska kollektivtrafiken får toppbetyg. Nöjdast är Karlstadsborna som ger trafiken med Karlstadsbuss högsta betyg för senaste resan. Hela 89 procent av kunderna är nöjda eller mycket nöjda, den högsta siffran i landet för fjärde året i rad.

– Keolis är otroligt stolta över att tillsammans med Karlstadsbuss utveckla kollektivtrafik som gång på gång visat sig vara den mest uppskattade i landet. Jag ser detta som resultatet av ett gott samarbete med Karlstadsbuss och den fantastiska insats som våra medarbetare gör varje dag, säger Stefan Gustavsson, affärsområdeschef Keolis Sverige.

– Tack till alla fantastiska medarbetare. För fjärde året i rad har vi i Karlstad Sveriges nöjdaste bussresenärer. Det kan vi alla klappa oss lite extra på axeln för. Jag är så stolt, säger Lena Palmehn, depåchef i Karlstad.

Ny snabblinje 

Sedan december 2018 kör Keolis en snabblinje i Karlstad för Karlstadsbuss räkning. Linjen är den första av sitt slag i Sverige och medför enklare pendling och en attraktivare stadsmiljö. Den trafikeras av helt nya helelektriska ledbussar med ökad komfort och minskad miljöpåverkan.

– Vi nöjer oss inte trots de goda resultaten. Keolis kommer tillsammans med Karlstadsbuss fortsätta arbeta för att förbättra Karlstadsbornas kollektivtrafik, säger Stefan Gustavsson.

om kollektivtrafikbarometern

Kollektivtrafikbarometern är en kvalitets- och attitydundersökning om kollektivtrafikbranschen. Svensk Kollektivtrafik sammanställer resultat för riksgenomsnittet i en årlig rapport. De som intervjuas i undersökningen är ett slumpmässigt urval av svenska folket mellan 15-75 år, både de som använder kollektivtrafiken och de som inte gör det. För mer information besök www.svenskkollektivtrafik.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..