Uppdaterad 2022-10-04

Keolis startar sin första spårvagnslinje i Kina

Keolis kunde den 26 december 2018 välkomna de första resenärerna ombord på sin första spårvagnslinje i Kina. Kontraktet kommer sträcka sig över fem år och när resterande sträcka öppnas kommer linjen att vara 31 km lång och stanna vid 46 stationer.

Den viktiga milstolpen som nåddes av Keolis förstärker företagets närvaro i Kina och dess position som världsledande trafikutövare och utvecklare av kollektivtrafik för bättre rörlighet i större städer. Keolis har sedan tidigare startat den första automatiserade tunnelbanelinjen i Shanghai och kommer snart att lansera ytterligare en automatiserad tunnelbana till Shanghai International Airport.

Songjiang är ett förortsdistrikt i Shanghai med 1,8 miljoner invånare. Den inledande sträckningen av spårvagnslinjen är 13,9 km lång och omfattar 20 stationer och täcker området från Canghua Rd station i väst till Zhongchen Rd station i öst. Spårvagnen förbinder bostadsområden och universitet med varandra samt med Shanghais tunnelbanelinje 9, vilket möjliggör för invånare i området att dra nytta av ett integrerat gemensamt mobilitetsnätverk som är effektivt och miljövänlig.

Läs hela pressmeddelandet på engelska här. Pdf, 56.1 kB, öppnas i nytt fönster.