Uppdaterad 2023-08-29

Keolis Sveriges VD går in i Keolis koncernledning

Keolis Group gör förändringar i koncernledningen för att rusta bolaget för fortsatt framgång. För Keolis Sverige innebär det en strategisk rockad där Keolis svenska VD Jan Kilström går in i Keolis koncernledningen i rollen som CEO Continental Europe med ansvar för Belgien, Danmark, Nederländerna och Sverige samtidigt som Mikael Wågberg, idag kommersiell direktör Keolis Sverige, går in som tillförordnad VD för Keolis Sverige.

Jan Kilström. Foto: Anneli Larsson.

Mikael Wågberg. Foto: Keolis.

Keolis Sverige har under de senaste fem åren gjort en betydande utvecklingsresa och är idag ett lönsamt och välskött bolag som vinner anbud och säkerställer en hög effekt av varje krona som genom Keolis investeras i kollektivtrafiken. Förändringarna i Keolis koncernledning stärker bolaget och innebär bland annat att Keolis internationella verksamhet kan dra fördel av den kunskap som har byggts upp i Sverige under de senaste fem åren.

– Det har varit fem oerhört givande år och jag är glad att jag nu får chansen att bidra till Keolis fortsatta utveckling på andra marknader. Det känns också motiverande att än mer få bidra till att Keolis internationella kompetens och erfarenhet förmedlas till de marknader jag kommer att verka för säger Jan Kilström, tillträdande CEO Continental Europe.

Jan Kilström ersätts av Mikael Wågberg som tillträder som tillförordnad VD för Keolis Sverige. Mikael Wågberg kommer från rollen som kommersiell direktör och har under sin tid på Keolis starkt bidragit till bolagets affärsmässiga framgång.

– Jag är ödmjuk inför uppgiften och glad över förtroendet, och ser fram emot att få fortsätta utveckla Keolis i linje med vår strategiska plan och i dialog med Keolis chefer, medarbetare och huvudmän, säger Mikael Wågberg, tillträdande tillförordnad VD Keolis Sverige.

Förändringen träder i kraft per den 1 september.