Trafikstart i Göteborg 2025

Under våren 2025 startar Keolis i gång två nya avtal i Göteborg – både expressbusslinjer (TÅ31) och områdestrafiken på Hisingen (TÅ32). Avtalen sträcker sig i tio år fram till 2035.

Stora delar av trafiken startar den 16 mars 2025, undantaget expressbusslinjerna X6 och X90 som startar i samband med sommartidtabellsskiftet den 16 juni 2025.

De nya trafikavtalen innebär 186 nya fräscha bussar. Majoriteten av bussarna kommer att vara elbussar i både TÅ31 och TÅ32. Vi kommer även att köra 26 dubbeldäckare på linje X6 som går på biodiesel och gasbussar på områdestrafiken i Hisingen.

TÅ31 – Expressbussar

Avtalet innefattar följande linjer:

  • X5 (tidigare delar av Svart Express)
  • X6 (tidigare Röd Express)
  • X76 (tidigare linje 176 Angeredssnabben)
  • X77 (tidigare linje 177 Angeredssnabben)
  • X90 (tidigare Lila Express)

TÅ 32 – Områdestrafiken Hisingen

Avtalet omfattar områdestrafiken på Hisingen som vi kör idag, med flera förändringar i utbudet såsom linjenummer och linjesträckning.

I dagsläget kör Vy buss expressbusslinjerna Röd och Lila Express och Keolis de övriga linjerna. Vi ser mycket fram emot att starta upp de nya avtalen och kommer hålla er kollegor på Vy uppdaterade löpande kring vad som sker gällande uppstarten, personal och depålösningar.

Informationsmöten

Keolis kommer genomföra informationsmöten hos Vy buss i Bulycke under första veckan i juni. Efter dessa möten kommer vi uppdatera om här med frågor som dykt upp och som inte fått svar under mötet och även vanligt förekommande frågor med svar.

Frågor

Har du några frågor, skicka gärna ett mail till gbg@keolis.se