Uppdaterad 2024-02-06

Magnus Holtmar, teknisk chef på Keolis berättar om rollen som underhållsingenjör

Magnus Holtmar

En hållbar, effektiv och robust kollektivtrafik är nödvändig för att hålla Sverige i gång. Under sommaren 2024 startar vi upp det hittills största elfordonskontraktet i Sverige med cirka 180 elfordon. Vi på Keolis är med andra ord tidigt ute i den här förändringsresan och det medför stora möjligheter att påverka och vara med att skapa framtiden. Vi expanderar nu därför vår tekniska stab och söker underhållsingenjörer till trafikområde Stockholm och Norr som inkluderar Uppland, Dalarna och Värmland. Magnus Holtmar berättar mer om rollen som underhållsingenjör och vart vi är på väg.

Magnus som är teknisk chef på Keolis startade sin karriär på Scania i Södertälje. Arbetet på Scania kretsade kring produktion och underhåll. Under åren har Magnus varit allt från automationselektriker, el-konstruktör, teamledare och sedan cirka 20 år tillbaka har Magnus arbetat som chef i olika ledande positioner. Beslutet att gå över till Keolis togs 2016 när rollen som teknisk chef blev tillgänglig.

– Det beslutet ångar jag inte, Keolis är ett superfint företag att jobba för med trevliga engagerade medarbetare och kollektivtrafik är en viktig och spännande bransch, säger Magnus.

Magnus berättar att han motiveras av att skapa effektiva team som driver utveckling och förbättringsarbete där tydliga processer med tillhörande rutiner instruktioner och verktyg tas fram. Allt för att vi säkerställa en hållbar utveckling över tid.

– I min roll som chef är mina starka sidor struktur, ordning och en förmåga till nytänkande. Jag driver ett effektivt kvalitetsarbete, en lärande och målstyrd organisation i en utvecklingsinriktad miljö med klara mål och kompetenta medarbetare. Grunden i mitt ledarskap är tron på människan och alla människors vilja och potential att utvecklas säger Magnus.

Elektrifieringen kommer att påverka oss alla och inom kollektivtrafiken är förändringen här och nu. Keolis fokuserar på flera nya teknologier och innovativa lösningar för att göra resandet mer hållbart och pålitligt: elektrifierade uppkopplade fordon, el- och laddningsinfrastruktur, digitaliserad arbetsplats, förarapp, digitaliserat underhållssystem, automatisering och avancerad analys är några exempel. 

Alla nya bussar i och runt våra städer kommer att vara eldrivna. Fordonen kommer vara uppkopplade och samla stora mängder data i realtid för bättre och aktiva beslut. Alla inom vår verksamhet kommer påverkas mer eller mindre av den nya tekniken och vi arbetar med att stärka våra processer, metoder och medarbetares kompetens. Vi behöver skapa ett robust system med kompetenta medarbetare.

Som en del av att stärka vår kompetens och fortsatt ligga i framkant i elektrifieringen utökar vi just nu våra team med underhållsingenjörer med inriktning på e-Mobility.

Vilken nyckelroll ser du att positionen underhållsingenjör spelar i Keolis strävan mot en mer hållbar kollektivtrafik?

Rollen innebär att vara en kompetensbärare inom teknik och underhåll för trafikområdet. Genom aktivt och nära lokalt samarbete med produktion och underhåll, bidrar positionen till att analysera och lösa problem samt främja kontinuerliga förbättringar. Detta stöd är avgörande för att uppnå en robust, högkvalitativ och hållbar produktion.

Våra underhållsingenjörer kommer att arbeta med struktur, systematik, förbättringar och utveckling.

– Underhållsingenjören skall driva en stor del av den utveckling som krävs inom området. Typiska uppgifter är grundorsaksanalyser, upplägg av förebyggande underhåll, genomgång av utfall och trender och att vara stöd vid investeringar, säger Magnus.

Känner du igen dig i att vara strukturerad, systematisk, och motiverad av ständig förbättring och utveckling? Lockas du av möjligheten att ta itu med de utmaningar som följer med att integrera ny, modern teknik med traditionell fordonsteknik? Är du dessutom intresserad av att fördjupa dina kunskaper inom analysområdet?

Hos Keolis präglas vår kultur av inkludering och delaktighet, vilket bidrar till ett högt engagemang genom hela organisationen. Om detta låter som en beskrivning av dig och en arbetsmiljö du skulle trivas i, ta chansen och bli en del av vårt team som underhållsingenjör!

Läs mer i respektive platsannons:

Uppland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Stockholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.