Uppdaterad 2019-09-23

Ida är internationell trainee

När nyutexaminerad civilingenjören Ida Eldh såg Keolis annons om traineeutbildning tvekade hon inte att söka. Att snabbt få lära känna kollektivtrafikbranschen och utvecklas inom ledarskap och affärsutveckling var det som lockade mest.

Att det dessutom var i Frankrike kändes extra roligt, eftersom hon har läst ett år på civilingenjörsprogrammet i Lyon. Programmet inleddes med åtta månader på olika platser runt om i Frankrike där teori varvades med praktik inom spårbunden trafik.

Eftersom Ida hade pluggat i Frankrike ett år var hon beredd på de kulturella skillnaderna, men hon gillar att ha koll på saker och ibland kan det innebära utmaningar för henne.

– Ibland är det lite väl spontant. Men samtidigt lär jag mig att man inte kan planera allt i detalj, säger hon och tillägger att även byråkratin sätter tålamodet på prov emellanåt.

Efter tiden i Frankrike arbetade hon ett år i London och nu bär flyttlasset av till Boston där hon under ett år ska arbeta med optimering av pendeltågstrafiken.

Traineeåren har gjort att hon har fått en gedigen grund för den fortsatta karriären som hon ser inom transportbranschen.