Uppdaterad 2023-12-22

Goran Zelic - Elfordonsspecialist

Från bussförare till elfordonsspecialist

Goran Zelic är en riktig el-nörd och fick sitt drömyrke på Keolis när han blev elfordonsspecialist på Keolis tekniska stab. Goran bidrar i många forum där elfordonskompetens efterfrågas, ett av de mest nära hjärtat är Keolis e-Mobility Team.
– Jobbet har blivit personligt och är en viktig del av mig. Jag är helt såld på elfordon så resan i sig präglar det jag älskar som mest, säger Goran.

Gorans karriärsresa började för över 20 år sedan som bussförare på Keolis. Snabbt kom han in på underhåll och blev arbetsledare för verkstaden. Efter en kort sväng utanför Keolis på företaget MAN (som tillverkar bland annat elbussar) återvände Goran till Keolis som elfordonsspecialist.
– Det bästa med att vara på Keolis är att vi förvaltar fordonen på ett professionellt sätt så att de fyller sitt syfte, mår bra och att resenärerna får en bekväm resa, säger Goran.

Den senaste tiden arbetar Goran mycket med implementering av elsäkerhetsorganisation för elfordon som sätter standarden för alla Keolis verkstäder som hanterar elfordon.
– Vi gör detta så att alla som jobbar med elfordon ska känna sig trygga och säkra i den numera elfordonsmiljön vi befinner oss, säger Goran.

Elektrifiering i samhället är just nu i startgroparna mot vad vi kommer att se i framtiden och Keolis ligger i framkant.
– Elektrifieringsresan är det bästa som har hänt mig. Jag tycker även att elektrifieringen är det bästa som hänt oss alla – det är ett helt nytt kapitel för hela samhället när vi nu går över till elektrisk energi som drivmedel. Hur elfordon kommer att se ut om 5–10 år är fortfarande oskrivet och det är det som är så spännande att få vara med på den resan, avslutar Goran.