Uppdaterad 2019-04-23

Man blir aldrig fullärd i trafiken

Trots 31 år som bussförare har Piroska Lag en ödmjuk inställning till körningen.

– Jag tycker väldigt mycket om körningen. Jag har en stolthet i mitt körande. Varje dag jobbar jag på att bli ännu bättre – varje tur vill jag ha en förbättring. Man kan alltid slipa på någonting. Man blir aldrig fullärd i trafiken, säger Piroska Lag, bussförare på Keolis bussdepå i Partille.

Hon tycker att det uppstår nya situationer hela tiden och upplever att trafiken har blivit hårdare.

– Det är mycket bilar och vägarbeten. Man får köra på decimalerna många gånger när det är trångt.

Långa hundpromenader

Sin fritid ägnar Piroska åt sina två hundar, den ena en amstaff och den andra en blandning mellan amstaff och schäfer, och åt egen träning. Hon har valt att köra delade tjänster så att hon kan hinna med allt hon vill göra mitt på dagen. Att hon då går till jobbet två gånger om dagen och att arbetsdagarna blir utdragna, med start ibland före fem och slut efter sex på kvällen gör därför inte så mycket.
– Jag går långpromenader med mina hundar och så går jag på vattengympa eller gymmar tre, fyra gånger i veckan, berättar hon.

Gillar sitt serviceyrke

Som förare gillar hon att ge service och hjälpa resenärerna. Hon berättar att hennes son skrattar när de går och handlar tillsammans, för kunderna tror att hon jobbar i butiken och vill ha hjälp att hitta varor.
– De ser väl att jag är van att ge service!