Uppdaterad 2022-05-20

Lukas - Inköp för ökad elektrifiering och digitalisering

Intervju med Lukas Eriksson Törnqvist – ny inköpare på Keolis.
Lukas Eriksson Törnqvist har nyligen tillträtt rollen som inköpare på Keolis. Lukas har en gedigen bakgrund och har arbetat såväl med inköp och leverantörskedja i Gambia som supply chain manager.

– Keolis har verkligen varit en positiv överraskning. Det är en väldigt spännande verksamhet med otroligt drivna människor. Keolis står inför en resa med ny teknik, elektrifiering, innovation och hållbarhet på ett sätt som få bolag kan matcha.

Jag har tidigare jobbat i en rad verksamheter, bland annat Northvolt, Elekta och Keolis är det absolut intressantaste bolaget jag har jobbat på.

Inköp är en stödfunktion, men även en viktigt strategisk resurs för att Keolis ska kunna förverkliga till exempel Keolis Way, vår strategi. Lukas kompetens inom teknik och IT kommer att komma väl till pass i det teknikutvecklingsarbete som Keolis står inför.

– Jag ser mig själv som en road enabler, inköp ska jobba med att öppna upp möjligheter och säkerställa mest effekt för varje inköpskrona. Jag vill i min roll som inköpare serva organisationen med riktigt vassa inköp, berättar Lukas.