Senaste nytt

4 april

Information till dig som är behovsanställd på VR idag
Vi avser att erbjuda alla nuvarande behovsanställda en fortsatt anställning hos Keolis (en förutsättning för detta är godkänt drog- och alkoholtest).

Du som redan träffat oss på uniformsprovning
För att vi ska kunna färdigställa ett anställningsavtal till dig behöver vi mer uppgifter från dig. Fyll i dina uppgifter i det här formuläret: https://forms.office.com/e/ye2hxV4gQ1 Länk till annan webbplats.
Har du fått ett mail eller sms från oss gällande detta går det även bra att använda någon av de länkarna.

Du som ännu inte provat uniform
Kom förbi så snart som möjligt. Vi finns på plats både i Råsta samt Lunda kl 9.00 - 15.30 alla vardagar.
Om du inte har möjlighet att komma till Råsta eller Lunda mejla oss på E42_fragor@keolis.se med din fråga och ditt mobilnummer, så kontaktar vi dig.

Alkohol och drogtest
För att du ska kunna en anställning hos oss krävs att du genomför alkohol- och drogtest hos vår företagshälsovård Avonova. Du blir kallad efter att du varit på uniformsprovning. Var noga med att gå på den tiden du fått inbokad. Passar inte tiden så är det bara att du kontaktar Avonova och bokar om till en ny tid.

11 mars

Delvis försening av bussleverans
En del av de bussar som skulle levereras innan trafikstarten har blivit försenade. De kommer succesivt att levereras under hösten och under tiden har vi andra lösningar på plats så att det inte blir någon resenärspåverkan.

13 februari

Nattvandring och rekryteringsevent i Järva
Keolis, tillsammans med Nattvandrarna, Stockholms stad, Jobbfestivalen och flera frivilligorganisationer har genom nattvandring den 9 februari och kommande rekryteringsevent 16 februari skapat ett sammanhang där såväl trygghet som jobbmöjligheter får stå i fokus. Vi samarbetar med lokala organisationer i Järva och Stockholms stad för att främja dialog, sprida information samt erbjuda arbetsmöjligheter och vägledning till utbildningar. Alla insatser syftar till att främja en mer inkluderande och jämställd arbetsmarknad. Nästa steg i samarbetet äger alltså rum den 16 februari då vi deltar i Jobbfestivalen, ett rekryteringsevenemang på Rinkeby torg. Tipsa gärna släkt, vänner och bekanta att besöka oss på plats!
Läs mer om vårt arbete i Järvaområdet här.

Nattvandring 9 februari 2024.

2 februari 2024

Alkohol- och drogtest
Är du behovsanställd och anmält intresse för att jobba hos Keolis från augusti?
– Då kommer du att bli uppringd för att boka in tid för alkohol- och drogtest.
Samtalet kommer från Keolis företagshälsovård Avonova.

Gäller endast behovsanställda på grund av att rutinen vid personalövergång skiljer sig från de som är tillsvidareanställda.

16 november 2023

Uniformsprovning och samtal i Råsta sker från vecka 48.
Här bokar du in dig på uniformsprovning och samtal. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Informationsträffar är under planering.

14 november 2023

Tina Jovanovic och Helal Bonjade har tackat ja till att bli depåchefer i Keolis nya Trafikområde Stockholm Nordväst (E42) som startar i augusti 2024.

Tina Jovanovic

Helal Bonjade

Tina kommer att bli depåchef för Lunda och Helal för Råsta. Tina och Helal kommer att vara kvar i sina nuvarande roller på Keolis tills vidare.

23 oktober 2023

Nu kan du boka in dig på informationsträff samt uniformsprovning och samtal. I samband med att du provar ut storlek på din kommande uniform träffas vi för ett kort samtal om hur det är att arbeta i Lunda och om du har några tankar kring förbättringar.

Du kommer att få betalt för den tid du lägger på att gå på informationsträff (1 timme) samt uniformsprovning och samtal (30 minuter). Du får det utbetalt i samband med din första lön från Keolis.

Lunda
Informationsträffar kommer att genomföras under vecka 44–45.
Uniformsprovning och samtal sker under vecka 44–47.
Här bokar du in dig på informationsträff samt uniformsprovning och samtal. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Råsta
Informationsträffar, uniformsprovning och samtal är planerade i december, mer information kommer!

4 oktober 2023

Nu är det beslutat att nytt namn för trafikområdet blir Stockholm Nordväst.

Hälsningar,
Anders Lagerström, trafikområdeschef Stockholm Nordväst

25 september 2023

Har du frågor om uppstarten? Kolla först under 'Frågor och svar' Länk till annan webbplats. för att se om det redan finns ett svar på din fråga. Annars är du välkommen att maila din fråga till E42_fragor@keolis.se

19 september 2023

Anders Lagerström har tackat ja till rollen som Trafikområdeschef för E42, det vill säga busstrafiken i Solna, Sundbyberg, Bromma och Sollentuna. Anders har den nya rollen parallellt med sin nuvarande roll som chef för Nacka/Värmdö och Huddinge/Botkyrka/Söderort.

Anders Lagerström

4 september 2023

Keolis har nu fått tillgång till en lokal i Råsta som kommer att ligga mitt emot kommunals expedition på nedre plan i trafikhuset. Inflytt är beräknad till i slutet av september. Lokal i Lunda är också på gång med målet att vara på plats under oktober.

22 juni 2023

Nu vet vi vilka nya bussar som kommer att trafikera trafikområdet! Det blir bussar från tillverkarna MAN och Ebusco. Läs mer här.

14 juni 2023

Några ord från projektledaren för trafikstarten av E42, Råsta och Lunda


Pelle Johansson heter jag och kommer som projektledare ha det övergripande ansvaret för uppstarten av E42 – Råsta/Lunda. Har större delen av mitt liv arbetat med kollektivtrafik eller i dess närhet. Kommer nu senast från att ha varit Säkerhetschef vid Keolis och har innan dess bland annat varit med och startat upp och avvecklat flera trafikavtal. Ser mycket fram emot att tillsammans med er få göra den resa som en uppstart verkligen är.

Till min hjälp kommer jag ha ett drivet projektteam som kommer synas i verksamheten. Här kan du se en skiss på hur organisationen kommer se ut och vi kommer löpande presentera respektive delprojektledare här på sidan.

Ser som sagt mycket fram emot att få göra denna resa med er och hoppas på många intressanta möten och dialoger under vägens gång.

Vi ses ute i trafiken!

Hälsningar,
Pelle Johansson